Wie zijn wij

twanmoniqueenhond“Beter Varken” komt voort uit het gezinsbedrijf van Twan Dirks en Monique Dirks – van Laarhoven dat gevestigd is in Loon op Zand. Ons gezin bestaat tevens uit drie kinderen. Wij houden van mens, dier en natuur. Ons leven is gewijd aan de varkenshouderij, door de interesse voor varkens en de motivatie om vernieuwend met een kwaliteitsproduct om te gaan.

Beiden bezitten we de benodigde kennis en doorzettingsvermogen en staan we open in de samenleving. We vormen een team waarin we elkaar versterken en tevens kritisch richting elkaar zijn.

Twan heeft de opleiding HAS in Den Bosch afgerond en Monique de opleiding Dierwetenschappen in Wageningen. Onze werkervaring zit zowel in de primaire sector als in de aanverwante industrie, namelijk: Gezondheidsdienst voor Dieren, veevoedingsindustrie en fokkerij. De functies waren zowel technisch als commercieel van aard. Door zitting te hebben in het lokale ZLTO bestuur behartigt Twan de belangen van boer, burger en natuur. Monique werkt naast het bedrijf ook 24 uur bij Thebe Thuiszorg als wijkverpleegkundige.

Onze “grote rugzak aan kennis en ervaring” gebruiken wij om het concept “Beter Varken” vorm te geven. We werken vanuit een visie die inhoudt dat we hele gezonde varkens (SPF, ziekteluw) willen houden, met aandacht voor de omgeving en de vleeskwaliteit.

Middels onderzoek, deelname aan projecten en stage/leerbedrijf delen we kennis met anderen. Kennis delen maakt dat “Beter Varken” continu innoveert.

Copyright 2014