Vleesverwerkers

In onze bedrijfsvoering hanteren we een strak beleid t.a.v. uniformiteit. Dit maakt dat het te verwerken varken ook uniforme onderdelen geeft. Het vlees van onze uiterst bespierde varkens heeft een laag vetgehalte en wordt als mals ervaren. Dit bereiken we door gericht te selecteren in onze fokkerij en de vaders van de biggen zelf aan te kopen. Doordat de varkens stressnegatief zijn, zijn ze minder gevoelig voor stress en is het vlees makkelijk te verwerken.

Naast deze technische eigenschappen kunnen we garanderen dat een varken geen antibiotica heeft gehad in zijn gehele leven. De kwaliteit van het vlees wordt onder andere beïnvloed door de voeding. Om de kwaliteit van het veevoer te waarborgen, voldoet dit aan diverse internationale kwaliteitssystemen, zoals:

Zo creëren we een veilig en gezond stukje varkensvlees.

Beter Varken is ook aangesloten bij de Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV). Stichting Keten Duurzaam Varkensvlees is een samenwerkingsverband tussen Nederlandse varkensboeren, een slachterij, grossiers, slagers, vleeswarenproducenten, retailbedrijven en cateraars.

De Stichting voert samen met de boeren innovaties op de boerderijen door die ze alleen niet hadden kunnen oppakken. Ze onderzoekt hoe het beter kan, testen nieuwe ideeën en zetten gezamenlijk de schouders onder hun missie: een energieneutrale varkenshouderij en gezond én smakelijk vlees op het bord van de consument.

 

Copyright 2014