Duurzaamheid

Duurzaam omgaan met de grond- en hulpstoffen en oog voor de omgeving. Het energiegebruik is verlaagd door meer dan de helft van de benodigde stroom zelf te produceren met zonnepanelen. Daarnaast wordt de geproduceerde warmte  van de dieren, wat neer komt op 150 kWatt, teruggewonnen en benut voor het verwarmen van de kraam- en biggenverblijven. Hierbij wordt zowel de binnenkomende lucht verwarmt als de vloerverwarming.

Ook de diergezondheid en de prestatie van onze dieren dragen bij aan een lagere CO2 foodprint. Zo verbruiken onze varkens 10% minder voer, doordat ze efficiënter het voer omzetten in groei.

Meer aandacht voor dierwelzijn. Met de bouw van de nieuwe kraamverblijven is het mogelijk om de zeug los te laten lopen in haar kraamverblijf. Onze unieke werkwijze, waarbij zeugen in stabiele groepen komen direct na spenen, komt het welzijn van de zeugen ten goede. De huisvesting voorziet in de natuurlijke behoefte van het dier, zoals daglicht, het gezamenlijk kunnen wroeten, eten zoeken en extra speeltjes in de vorm van kunststof bijtringen, buizen en schuurborstels.

Copyright 2014